CİLT

Vücudun en büyük organi olan cilt,vücudu dys etkenlerden koruyan bir tampondur. Cilt deyince aklimiza yalnizca yüz gelmesine ragmen bütün vücudun cildi aynidir. iyi bir cilde sahip olmak için temiz hava, bol su, dengeli beslenme ve egzersiz gerekir. 

CiLT TiPLERi

Günümüzde güzelliğin kavramı değişmiş durumdadır.
Artık yüz güzelliği dendiğinde önce duru,aydınlık temiz bir
cilt akla geliyor.ve Çevre kirliliği,hormonlu gıdalar, stres
cildimiz üzerinde olumsuz etkenler yaratmaktadır. 
Bunların etkisini en aza indirebilmek için düzenli bir 
cilt bakımına ihtiyaç vardır.
Cilt bakımı ile;cildimiz üzerindeki ölü deri tabakasını
temizler,gözeneklerin nefes almasını sağlar,
komedonlardan arındırır,sivilcelerin oluşumunu engeller.
Temizlenmiş bircilt;ürünlerin cildimizin üreyen tabakası
olan bazal tabakaya rahat bir şekilde ulaşabilmesini sağlar. 
Temiz bir cilt üzerine yapılan makyaj çok dahaiyi sonuç verir. 

YAGLI CiLTLER
Daha çok koyu renkli ciltlerde görülür.Cilt parlar ve gözenekler açiktir.Ciltte sivilceler çikar, siyah noktalar bulunur. Yagli cildi bulunanlarin cildi daha uzun süre genç kalir. Ciltteki tüm yagi almak genellikle yag bezlerinin daha fazla çalismasini saglar bunun için sadece cildin yüzeyindeki yagi alarak bezlerin fazla çalismasini önleyecek kadarini birakmak gerekir.

KURU CiLTLER
Cilt düzgün ve gergindir. Çabuk çatlar ve pul pul olur. Genç yasta bile ciltte kiri?ikliklar görülür. Cildin kurumasini önlemek için ciltteki su kaybini önlemek gerekir. Yagli krem kullanmak da yag eksikligini giderir.

NORMAL CiLTLER
İdeal cilt türüdür. Fakat çok az kiside bulunur. Bu tür ciltte yag ve nem orani dengelidir. Cildin dokusu düzgündür ve gözenekler belli olmaz. Bu tür ciltler zamanla kurumaya egilim gösterdikleri için bakim yapilmalidir.

KARMA CiLTLER
Yagli ile kuru cilt arasinda kalan ve özelligine göre ayri ayri bakim isteyen cilt türüdür. Bu ciltte yüzün "T" bölgesi yaglidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEMEL CiLT BAKIMI

Yüz cildi vücuda göre daha hassas oldugu için daha çok bakim gerektirir. Bu bakim için cildin temizlenmesi, tazelenmesi, nemlendirilmesi, beslenmesi, ölü hücrelerin alinmasi ve canlandirilmasi gerekir.

TEMiZLEME
Yüzdeki makyaji, kirleri ve fazla yaglarin bir kismini bilinçli bir sekilde temizlemek gerekir. Bu temizligin sabah ve gece olmak üzere günde iki defa yapilmasi gerekir. Temizleyiciler; bitkisel yaglar, kremler, sabunlar ve suyla çikarilan temizleyiciler olmak üzere dört çesittir. Ancak su ve sabunun yerini hiçbir temizleyici tutamaz.

İslem:Bir parça pamuga makyaj çikarici krem sürülüp önce cildi temizleyin, cildinizi sabunla otuz saniye kadar köpürtün. Kullanilan sabunun nemlendirici özelligi tasimasi gerekir. Suyla duruladiginiz cildinizi havlu ile ovalanmadan kurutun.

NEMLENDiRME
Nemlendiriciler cildi nemlendirmez, cildin kendi nemini korumasini ve cilt üzerinde koruyucu bir tabaka olusmasini saglar.

İslem: Banyodan veya yüzünüzü yikadiktan hemen sonra kuruladiginiz cildinizde bir miktar nem kalir. Bu süre içinde uygulanan nemlendirici ciltteki bu nemi korur. Nemlendiriciyi noktalar halinde yukaridan asagyya dogru sürüp masaj yaparak cildinize yedirin.

TAZELEME
Ciltte kalan temizleyiciyi ve gözeneklerdeki kirleri çikarmak için tazeleyiciler kullanilir. Bu islem kan dolasimini da hizlandirir. Bu maddelere tonik veya sikistirici denir. Sikistiricilar yagli ciltler için daha uygundur.

İslem: Yüz temizlendikten sonra göz çevresi hariç tonik tüm yüze bir parça pamuk yardimiyla cilde yayilir ve silinir.

BESLEME
Cildi beslemek uyurken veya dinlenirken daha basarili sonuç verir. Cildin türüne göre kullanilacak kremin ince bir tabaka sürülmesi yeterlidir. Bu islem hergün uygulanmalidir.

İslem: Yüzünüzü temizleyip tazeledikten sonra besleyici kullanilir. besleyiciden önce yüze sicak suyla islatilmis bir havlu örtmek kremin etkisini arttiracaktir. Daha sonra cildinize agir hareketlerle kremi sürün ve cildinize yedirin. Uyumadan önce yapacaginiz bu islem uyku süresinde cildinizin beslenip yenilenmesine yardimci olacaktir.